Het gezinslogo

logo

Belangrijkste bevindingen:

o Aanstekers moeten een stalen of aluminium behuizing hebben. De meest gebruikte metalen zijn roestvrij staal en aluminium.

o Gaslektests (ontsmetting) tonen aan dat de metalen behuizing de levensduur van de aansteker verlengt door een vermindering van de thermische uitzetting met 40% en een toename van de afkoeltijd.

o De niet-corrosieve en niet-giftige voering kan de prestaties verbeteren wat de levensduur en de tevredenheid van de consument betreft. De voering bevat echter ook talrijke giftige bestanddelen, waaronder aluminiumchloride, bariumchloride, cadmiumchloride, chroomchloride, koper, lood, nikkel, mica, tin en wolfraam.

o Uit een veldtest van een representatieve aansteker blijkt dat de vlam aanvankelijk boven het aluminiumlichaam uitkomt en dat het metalen lichaam later een grijstint vormt alvorens te verbleken. Deze analyse is gebaseerd op een gasstroom-stresstest met een relevator en een transporthandschoen.

Het loodgehalte bleek 0,1% te bedragen, wat laag is en in overeenstemming met de voorschriften. Deskundigen leggen echter uit dat in een gasstroom die tot ontsteking leidt, een spoor van lood aanwezig zou zijn, ook al ligt het onder de daarvoor vastgestelde grenswaarden (300 ppm in de bronx).

Vanwege het lage loodgehalte is het niet te verwachten dat het resultaat hetzelfde zou zijn als bij een aansteker (niet corrosief) die voor het aansteken van sigaretten wordt gebruikt.

Het grote verschil is dat een aansteker (niet-corrosief) wordt gebruikt voor het aansteken in plaats van het tabaksproduct (corrosiever) aan te steken.

Dit werd beschouwd als de ideale manier om tabaksproducten te vervoeren om te roken zonder het risico van inhalatieletsel.

Aanstekers worden voor het aansteken van tabaksproducten gebruikt sinds het octrooi op de nieuwe “klik”-aansteker in 1919 door Caseighters in sigaren werd gekocht.

De papieren beschreven het nieuwe product als:

“Zoals gebruikt in sigaren; een met lood geglazuurde naadloze huls met een klikmechanisme dat het oppervlak breekt om een geschikte slag te geven”.

The Times schrijft over de Minute’s Market Day:

“Hier waren nieuwsgierige gymnasiasten, vermengd met bands en persoonlijkheden, glinsterend met alles van jurken tot sigaren… de activiteit tierde welig. Mr. ibles en Mr. bricks werden in overvloed verkocht”.

Hier waren de beroemde vier ruiters van de streek samen met hun ondersteunende bedrijven.

De Breeze, geladen met geïmporteerde sigaren.

The Family Reserve, regulier en mild.

Themere, klassiek en Logo designer.

En de klassieker, de beste van het stel, de hefboom.

Een verkoper beschreef het product zo:

“Elke sigaar in de Breeze is gevuld met de meest uitgelezen tabak en verwerkt tot het juiste geloof. De tabak is langzaam geroosterd, Visacoite, Cellulite-vrij, en 100%rum”.

De producten hebben verschillende verbeteringen ondergaan. Zoals de verwijderbare lijmband, waar het logo van het merk weer op staat (bij de eerste lancering hadden ze het verwijderd). De sigarenkoker heeft nu ook een make-over: hij lijkt nu op een fles, met etiketten erop die een afspiegeling zijn van wat er op de fles staat.

En er zijn nieuwe, kleinere sigarenkoker voor vrouwen.

Knip uw sigaar met de veiligheid in gedachten

Het is een goed idee om uw sigaar zo dicht mogelijk bij uw mond te houden, maar zelfs met een goed gemaakte sigarenkoker is er nog steeds een kans dat u in slaap valt met een sigaar in uw mond – vergeet niet dat sigaren het beste zeer koud gerookt kunnen worden.

 

Comments are Disabled