Grafisch ontwerper

Grafisch vormgever Rotterdam

Grafisch ontwerp kan een vervelend proces zijn, maar er zijn methoden om u daarbij te helpen. Als je gaat werken met een grafisch ontwerper moet je…

Houd in gedachten dat een grafisch ontwerper iemand is die niet alleen bedreven is in grafisch ontwerp, maar ook een kunstenaar is op zijn eigen manier. Ze nemen uw ideeën en zetten ze om in iets ongelooflijks. In principe is een grafisch ontwerper verantwoordelijk voor de brochure, brochuretekening, poster of flyer die u ziet. Om dit te doen zal de grafisch ontwerper… Er zijn vele aspecten aan het maken van uw reclame zoals brochure, folder, briefhoofd of flipflop. Deze zijn gewoonlijk het werk van een grafisch ontwerper. Een grafisch ontwerper moet begrijpen wat de boodschap is. Bij wijze van spreken. Hij moet dan de geschiedenis kennen, de feiten, het bedrijf, het product, het gevoel, de concurrentie, enzovoort. Vervolgens moeten zij weten hoe zij de juiste technieken en hulpmiddelen kunnen gebruiken binnen de beperkingen van tijd en kosten. Er zijn vele softwareproducten en pakketten die de grafisch ontwerper bij zijn werk kunnen helpen. Adobe Illustrator, Corel Draw, Airwave, vector grafische softwarepakketten en vele andere zijn te vinden in het arsenaal van de professionele grafisch ontwerper. Daaronder zijn Adobe Photoshop, een uiterst nuttig gereedschap voor heel wat projecten, en een visionaire toepassing genoemd naar wijlen de grote visionair,,, Steve Jobs. Het is wellicht zijn originele idee dat grafisch ontwerpers aanzette tot het maken van uitstekende digitale kunstwerken. Apple heeft een patent aangevraagd op zijn clip out-systeem en de methode die wordt gebruikt om een gewone foto bij te snijden, te kruisen en van schaduw te voorzien en vervolgens te lijmen, te bundelen en om te toveren tot een visitekaartje dat perfect is voor iPhone, iPad, iPod, Kindle, PSP, Tivo en andere high definition-apparaten.

Het bevat ook video en AVI naar mpeg converter, die u zal laten exporteren bestand van in MP4 en SWF-formaat en output swf in MP3 en SWF. Het heeft het voor de grafische en video ontwerper een stuk eenvoudiger gemaakt om ontwerpen te transcoderen, converteren en exporteren in gewenste formaten. Een van de meest essentiële eigenschappen voor een grafisch ontwerper is de mogelijkheid om licenties te verlenen op hun bestanden. Je moet veel geld kunnen verdienen voor je harde werk om comfortabel te kunnen leven. Dat is de reden waarom veel mensen van over de hele wereld hun eigen logo’s ontwerpen voor hun bedrijven. Logo ontwerp is een gespecialiseerd vakgebied. Logo’s zijn belangrijk. Daarom kunnen logo’s worden veranderd, verbeterd en hergebruikt, zodat ze gepersonaliseerd zijn voor het bedrijfsmerk. Het is raadzaam om sjablonen te gebruiken, zodat het merk van de organisatie te allen tijde goed wordt weergegeven. Veel merken van organisaties hergebruiken hun logo. Daarom kunt u deze logo’s gebruiken in hun notitieboekjes, webpagina’s en elders, zodat het niet lijkt alsof ze iets van een vorig logo hebben gekopieerd en hergebruikt zonder toestemming van de eigenaar. Men ziet dat mensen soms symbolen in hun logo’s invoegen. Dit wordt meestal gedaan door wat meer kleuren, vormen of contouren aan het logo toe te voegen en het daar te plakken waar er ruimte en duidelijkheid is in het ontwerp. Dit is geen plagiaat, maar een echt gebruik van het logo. Verder zullen sommige grafisch ontwerpers een “smanship” aan hun logo geven. Een goed logo moet passen bij het merk van het bedrijf. Het moet ook eenvoudig zijn en toch in het oog springen. Typisch, goede logo’s zijn eenvoudig maar in het oog springend, spreken de ogen van een kijker aan en dat is te bereiken door het gebruik van kleuren, eenvoud en gebruikersvriendelijke aanpak.

Een grafisch ontwerper moet ook contra versa – dat wil zeggen, mix en match hun eerdere werk. Bijvoorbeeld, een eerder logo ontwerp van het bedrijf kan worden gebruikt als de achtergrond van de blog pagina of het item dat online wordt verkocht. Het is net als een origineel kunstwerk. Wat probeert de ontwerper te bereiken? Web ontwikkelaars zijn vertrouwd met de verschillende Adobe-pakketten voor graphics en afbeeldingen. Zij kunnen Flash-animaties en andere soorten graphics maken. Voor interactiedoeleinden is er een tool, Flash Create genaamd, waarmee snel wireframes kunnen worden gemaakt van grote of kleine projecten. De Adobe Flash create tool kan gebruikt worden op alle platformen, voor desktops, laptops en mobiele toestellen. Adobe Flash animaties en functies worden vaak gebruikt bij de productie en het ontwerp van web toepassingen en websites. Ze zijn zeer geschikt voor het animeren van PDF en HTML e-missies, diavoorstellingen en spullen voor interactieve gebieden.

Lees meer

Vormgever

Comments are Disabled