De kunst van het grafisch ontwerpen

Illustrator Rotterdam

llustratoren steunen op kennis van drukkunst, tekenen, tekenen en schilderen, en op traditionele elementen van vormgeving zoals spatiëring, verhouding en kleur. Zij hebben vaak veel kennis van vormgeving in het algemeen en beoefenen die in bijzondere mate. Anderzijds hebben zij inkt in hun handen en zijn zij alleen op hun werk gericht. Vaak is hun werk zeer aantrekkelijk en persoonlijk bijzonder gericht.

Zeker zou je verwachten dat er een soort relatie bestaat tussen het concept illustratie en illustratie en vooral het werk van verschillende industrieën. De meeste computer-gerelateerde industrieën besteden veel aandacht aan het detail en het uiterlijk van hun werk en hebben er geen probleem mee mensen in te huren die ontwerpstudies hebben gedaan vanaf school of op een bepaald punt voordat ze een baan kregen. Illustratoren wordt vaak gevraagd met een ontwerp te komen waarin een idee of een concept is verwerkt dat eerder invloed op hen heeft gehad. Het creatieve inzicht en de verbeeldingskracht van de illustrator kunnen hem vrij gemakkelijk veranderen in een man die enorme sommen geld verdient.

De laatste tijd hebben veel autodidacten zich tot freelance grafisch ontwerper gewend door een hernieuwde belangstelling voor dit gebied van kunst en commercie. De meesten van hen neigen naar illustreren en ontwerpen om een aantal redenen en zij geven de voorkeur aan deze route omdat het minder ondersteuning en minder gedoe vereist. De belangrijkste reden hiervoor is dat als je vermoedt dat een ontwerp dat je gaat maken een waardeloos ontwerp is, je altijd verder kunt gaan met je volgende idee en verder kunt gaan met je werk.

Als gevolg van deze professionele loopbaan kunnen zij de look zelf creëren, zonder enige steun of hulp. Dit kan er voor sommigen veelbelovend uitzien, maar veel mensen die de oversteek naar het andere eind van het spectrum maken, vrezen dat zij hun charme kwijt zijn. Het is ook heel gemakkelijk om je te laten meeslepen in iets waar je het min of meer mee eens zou moeten zijn; de grote meerderheid van designstudies is gebaseerd op concepten die worden onderzocht en die al lang bestaan, dus de ontwerpen zijn er al. Sommige mensen krijgen het gevoel dat ze elke minuut iets aan het veranderen zijn. Dit kan leiden tot verwarring over wat je aan het doen bent en kan desinteresse wekken ten opzichte van het enthousiasme dat je eerder had.

Lees meer

Grafisch vormgever

Comments are Disabled